czwartek, 5 grudnia 2013

Makaron ze szpinakiem i fetą

Dzisiaj o magicznej zielonej puszce, dzięki której Papaj miał tyle energii ... :)
zawiera dużo żelaza niezbędnego do produkcji czerwonych krwinek. To dlatego szpinak jest zalecany chorym na anemię. Na niedobór żelaza szczególnie naraż


Oprócz tego, że smaczny to ma wiele zalet, oto najważniejsze z nich:
  • zawiera dużo żelaza - zalecany w anemii i osobom odchudzającym się
  • zawiera witaminę C oraz kwas foliowy, które chronią przed nowotworami i zapobiegają zmarszczkom :D
  • poprawia wydolność organizmu, mięśnie mogą pracować dłużej i bardziej wydajnie!

Przygotowałam makaron ze szpinakiem i fetą.Bardzo lubię szpinak i od niedawna również uwielbiam makaron pełnoziarnisty. Jest to świetna alternatywa do ziemniaków i można zrobić z makaronem tyyyyyyyyyyyyyyyyle dań :)


Składniki:
1. Makaron
2. Szpinak mrożony brykiet
3. Szpinak świeży
4. Ser typu feta

Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy
2. Szpinak świeży blanszujemy (ja przelałam wodą z makaronu)
3. Szpinak mrożony brykiet podgrzewamy w garnku dodając do smaku sól, pieprz, czosnek
4. Wrzucamy serek :) są takie fajne kosteczki do kupienia i nawet kroić nie trzeba.

Danie w 15 minut gotowe :) Cała micha do pracy gotowa.

 







 Musiałam już spróbować - wyszła pychotka :)

Omniomomomomommomom.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! :) Wpadaj częściej... :)