Oprócz tego, że smaczny to ma wiele zalet, oto najważniejsze z nich:
- zawiera dużo żelaza - zalecany w anemii i osobom odchudzającym się
- zawiera witaminę C oraz kwas foliowy, które chronią przed nowotworami i zapobiegają zmarszczkom :D
- poprawia wydolność organizmu, mięśnie mogą pracować dłużej i bardziej wydajnie!
Przygotowałam makaron ze szpinakiem i fetą.Bardzo lubię szpinak i od niedawna również uwielbiam makaron pełnoziarnisty. Jest to świetna alternatywa do ziemniaków i można zrobić z makaronem tyyyyyyyyyyyyyyyyle dań :)
Składniki:
1. Makaron
2. Szpinak mrożony brykiet
3. Szpinak świeży
4. Ser typu feta
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy
2. Szpinak świeży blanszujemy (ja przelałam wodą z makaronu)
3. Szpinak mrożony brykiet podgrzewamy w garnku dodając do smaku sól, pieprz, czosnek
4. Wrzucamy serek :) są takie fajne kosteczki do kupienia i nawet kroić nie trzeba.
Danie w 15 minut gotowe :) Cała micha do pracy gotowa.
Musiałam już spróbować - wyszła pychotka :)
Omniomomomomommomom.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz! :) Wpadaj częściej... :)