niedziela, 5 stycznia 2014

Jabłko

Dzisiaj będzie o jabłku. Tak po prostu. O niedocenionym polskim jabłku.



Czy wiedzieliście, że regularne spożywanie jabłek...
  1. zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych.
  2. obniża poziom cholesterolu.
  3. poprawia funkcjonowanie układu krążenia.
  4. poprawia pamięć.
  5. wskazane są w walce z zaparciami i biegunkami.
  6. działają odkwaszająco.

Jabłka można spożywać oczywiście na surowo - takie są najlepsze, ale i nie tylko.
Można z nich zrobić mus, sok lub wykorzystać jako dodatek do ciast (oczywiście tych dietetycznych!).

Kurczak z jabłkami?
Naleśniki z jabłkami?
Pieczone jabłko?


Mmmmm.....




A to moje ulubione, zielone jabłko :) Twarde i kwaskowe.

A wy jakie lubicie?


3 komentarze:

  1. chcialabym dodac ze ogolnie owoce spozywane godzine okolo przed posilkiemwslonagaja szybsze trawienie ;-) takze w kazdej diecie kablka biskokaloryczne przed posilkiem to idealna sprawa na szybsze strawienie ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. a ja bym chciala dodac, ze nie w kazdej diecie tylko w codziennym zywieniu ;)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! :) Wpadaj częściej... :)